Kendi Makaleni Ekle
Kullanıcı
:
Şifre
:
Üye Ol
Şifremi Unuttum
Hoşgeldiniz Ad Soyad
(
Üyelik Bilgilerim
)
Makalelerim |
Çıkış
Kategoriler
Araba
Bilgisayar
Bilim ve Teknik
Eğlence
Elektronik
Ev Bahçe
Finans
Hobi
İletişim
Kadın
Kim Kimdir
Kültür ve Sanat
Müzik
Sağlık
Seyahat
Siyaset
Spor
Yaşam
Yiyecek İçecek
Doğmamış bebek hakkında faydalı bilgiler
Kadın
/
Anne Çocuk
Bir bebeğin anne karnındaki gelişimi nefes kesicidir. Ve anne karnındaki bebekler doğuma kadar ilginç süreçlerden geçerler.Kadın ve Kadın'a göre bu mucize süreç hakkındaki bazı ilginç gerçekler...
1) Rüya görürler
İster inanın ister inanmayın, anne karnındaki bebekler yetişkinlerden çok daha fazla rüya görür. Henüz hiçbir şey görmeden rüyalarının nasıl şekillendiğini merak edebilirsiniz. Duydukları sesler ve etraflarındaki ışık doğduktan sonra bir daha asla göremeyecekleri rüyaları şekillendirir. Bu düşler bebek 17 haftalıkken başlar.
2) Doğmamış bir bebek 12 haftalıkken acı hissedebilir
12 haftalık bir gebelikte bebeğin sinir ve omuriliği acıyı hissedebilecek kadar gelişmiş olur. Yeni duyuları ile birlikte göbek kordonlarını ve yüzlerini hissedebilirler. Hatta parmak emmeye başlayabilirler. Gelişmenin bu bölümünde henüz bir şeftali büyüklüğündedirler.
3) 20 haftalıkken bir bebek annesinin sesini algılayabilir
20 hafta bebek için uzun bir süredir. Artık annesinin sesini duyduğu diğer seslerden ayırt edebilecek kadar gelişmiştir. Sizin annesi olduğunuzu doğuma kadar çoktan öğrenmiş olacaktır. Artık ultrason sayesinde cinsiyetini kolayca öğrenebileceğiniz bebeğinizin hareketlerini hissetmeye başlarsınız.
4) Bebek anne karnında nefes alır
Uterus amniyotik sıvı ile dolu olmasına rağmen, bu bebeğinizin nefes almasını engellemez. Ciğerleri şekillenmeye başlayınca, 5. ay civarı bebeğiniz nefes alma çalışmalarına başlar, onu çevreleyen amniyotik sıvıda nefes alır ve verir. Bu nefes çalışmalarının anneye yansıması tutulduğu hıçkırık krizleridir. Baba için eğlenceli kısım ise artik anne karnına kulağını dayadığında bebeğinin kalp atışlarını duyabilecek olmasıdır.
5) Doğmamış bebekler tat alabilir
Bilim adamları bebeklerin vereceği tepkileri ölçmek için amniyotik sıvıya kimi farklı şeyler katmışlardır çalışmalarında. Tatlı katkılar bebeğin hoşuna gider ve normalden fazla amniyotik sıvı yutarlar. Ekşi ya da kötü katkılarda ise yüzlerini buruşturmak gibi hoşnutsuzluklarını belli eden surat ifadeleri ile karşılık verirler.
6) Doğmamış bebekler öğrenebilir
Uterus içinde yaşamaları bebeklerin öğrenme yeteneği olmadığı anlamına gelmez. Sadece annelerinin sesini diğer seslerden ayırmakla kalmazlar. Birkaç yıl önce yapılan bir araştırmada, her gün aynı televizyon şovunu izleyen anneler incelendi. Bu annelerin bebekleri dünyaya geldikten sonra da izlenilmeye devam edildi. Ağlama krizi esnasında anne karnından alışık olduğu programın jenerik müziğini duyar duymaz sakinleştikleri gözlemlendi. Bebekler ayrıca hamilelik sürecinde annelerinin tükettiği bazı besinlerin tadını da ayırt edebiliyor.
7) Annenin kalp atışları bebeğin kalp atışlarını etkiler
Hamileliğin ilerleyen aylarında, annenin yaptığı şeyler bebeğinin kalp atışlarını etkiler, özellikle kendi kalp atışları. Eğer annenin kalp atışları hızlanırsa bebeğinki de hızlanır. Bu yüzden annelerin hamilelik boyunca sakin olması ve strese girmemesi önemlidir. Anneyi korkutan ya da heyecanlandıran bir şey olduğunda bunun karnınızdaki bebeği de etkilemesi çılgınca değil mi? yani bir ebeveyn olarak çocuğunuz üzerindeki etkiniz o daha doğmadan önce başlar.
İlginizi çekecek diğer makaleler
Yemek Yemeyen Çocuğa Nasıl Davranmalı
Kardeş kıskançlığı hakkında yapabilecekleriniz
Bebek Arabası Alırken Nelere Dikkat Etmeli
Suda doğum yapmak
Gebelikte Düşük Yaşanması
Çocuk ile İletişim
Gebelikte yapılan tarama testleri
Hamilelik ile ilgili bilinmeyenler
Gebelikte aşermek
6-12 Yaş Gelişimi
Yorum Yazabilmek için üye olmanız gerekmektedir!
Kaynak
:
Gösterim Sayısı
:
3453
Aldığı Puan
:
10
Puanlama yap
:
Puan Seçiniz
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
Eklenme Tarihi :
:
13.08.2014
Anahtar Kelimeler
hangi doğum şekli daha iyi
yumurta sarısı
çocukluk dönemi korkuları
protein
anne bebek arasındaki ilişki
bebeklerde yatış pozisyonları
Lohusalık
yeni doğan bebek bakımı
anne sütü nasıl saklanır
gebelikte aşerme kaçıncı hafta başlar
inatçı çocuklar
İkili tarama
gebelikte düşük nedenleri
Aşermek anne
çocukluk çağı korkuları
bebeğe isim koyarken nelere dikkat edilmeli
anne karnında bebek gelişimi
Hamilelik tanısı
bebeklerde yatma pozisyonu
çocuk yogası eğitimi
Reklamlar
izmir web tasarım
Kadın sitesi
hemoroid doktoru izmir
Yüklenme Zamanı : 0,6084011 seconds
Tamam